zaterdag 2 mei 2009

Het echte werk is begonnen...!!

Op 26 april zijn we weer verder gegaan met de totempaal. Robert heeft de bovenkant met de motorzaag voorbewerkt, zodat we minder weg hoeven te hakken om een paddenstoel en een uil te laten ontstaan. Onderaan is een kampvuur getekend en is het hakken uitgeprobeerd. Een hele puzzel hoe dat moet, als je verschillende diktes wilt hebben in je afbeelding.
Verder komt er een slinger rondom de paal vanuit het vuur naar boven. De slinger is nu getekend en ook al wat figuren die in de ruimtes ertussen komen. Dat tekenen is ook een heel gepuzzel, waarbij de paal steeds gedraaid moest worden. In dat draaien worden we al aardig handig...... Vanaf nu kan er dus gehakt worden!
We gaan zorgen voor hakinstructies op papier en een lijst wat alle afbeeldingen voorstellen. Dan kunnen meerdere mensen aan de slag. Het echte werk is nu dus gestart!
We waren trouwens nog steeds niet tevreden over het (afdak)zeil. Het flapperde te veel en het was nog geen geschikte "blijvende" oplossing... Inmiddels heeft de kampstaf die in de meivakantie op Buitenzorg was (Casper), gezorgd dat het nu goed en handig in orde is! Onze dank daarvoor!
Lastig...., maar leuk!
Dit jaar bestaat Buitenzorg dus 60 jaar!
Verschillende dieptes uithakken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten